tirsdag 29. desember 2009

Lue-bonanza! :)

Denne vinteren har jeg vært ekstremt produktiv på luefronten! Må jeg si....
Beklager at bildene er av dårlig kvalitet, tatt med webcam....

Herreluen er et PT-mønster, Tema nummer 9 ; mønster 12. Jeg strikket 3 slike i Viking Alpakkagarn, en til hver av fedrene mine og en til jubilanten på Hitra som fylte 30 nylig! :)
Den turkise luen er etter et mønster jeg fant i KK sitt julehefte - der stod det at det skulle være den perfekte julegaven til bestevenninnen, så da fikk mine to bestiser hver sin i julegave...i tillegg strikket jeg 2 til som ble gitt bort i bursdagsgave iløpet av november & desember. Disse ble strikket i Sandnes Alfa. Herlig strikkearbeid på store pinner.
Den hvite luen var desidert den som tok mest tid, men jeg syns det var verdt det når jeg så resultatet! Fant mønsteret i Allers sitt juleblad, der den ble beskrevet som en lue for de kresne! ;) Strikket 4 stykker (!) En til hver av sviger- og mødrene mine og så en til meg selv i kamel-brunt garn. Den er strikket med dobbel tråd, brukte Rauma Alpakka og Rauma Chiri (55% babyalpakka og 23% silke) NYYYYDELIG garn, koster en hel del mer enn annen alpakkatråd, men en drøm å strikke med og jeg syns iallefall selv at resultatet ble flott!! :D
Forhandlerne av Raumagarn mente at dersom tråden skulle drysse noe, så skulle en legge plagget i fryseren et par dager og så riste den skikkelig når man tok plagget opp igjen.

2 kommentarer:

MINIMØLLER sa...

Ja, og til orientering så holder den turkise lua på varmen!! Den ene bestisen ble KJEMPEGLAD for den lua!! Perfekt farge var det også, men det vet du vel allerede.. Skal nå til å bestille meg matchende hansker!! =) Kanskje du kan strikke ei knallrød til meg også?? Fikk lekre, røde skinnhansker fra svigermor i julegave nemlig..!! Et skjerf hadde heller ikke vært å forakte..=) Jepp!! Da sier vi det.. Du sender innen 14 dager håper jeg??! ;)
Gollegodt at ej he ei sånne dyktig venninde altså!!
POTT POTT KLOMPELINÅ!!!

Heidi sa...

Så flott da!! :D <3 Ingenting som e kjekkare å høyre enn at folk lika de en laga! :D Fargen va perfekt til dej ja!? Ej e no ikkje bestisen din for ingenting da vettø! ;p
Hanska..hmm....votta?..held bedre varmen i votta! ;)
Send mej en av hanskane, så ej kan finne et matchande garn da isåfall..og skjerf skal bli, berre sei ka du skal ha slags og ka farge så skal ej alltids ordne de til dej! :)

Related Posts with Thumbnails