torsdag 1. januar 2009

To strikkeprosjekter ferdig!


Har endelig fått ferdigstilt et par strikkeprosjekter jeg har hatt gående! Ettersom hele høsten har vært preget av mye sykdom og jobbing - så har det ikke blitt tid til å ferdigstille alt jeg har hatt planer om, men igår tok jeg meg selv i nakken og gjorde ferdig genseren jeg har holdt på med til August! En aldeles skjønn genser (ihvertfall i teorien! ;P) Er første "plagget" jeg strikker (bortsett fra noen skjerf og forsøk på votter...), har ikke prøvd meg på genser før - men en gang må være den første! Har vært skikkelig gøy, og jeg har planene klare for neste prosjekt! Øvelse gjør forhåpentligvis mester når det gjelder strikking også, så dere får bare overse skjønnhetsfeil og andre uhumskheter! ;)
Genseren er str 2 år, og strikket i Lanett Superwash - Merinoullgarn fra Sandnes. Fant oppskriften i et ukeblad, den er designet av Lene Holme Samsøe; Farge brunt nr. 3572 på strømpepinnestr. 4 og rundpinne str.3,5 (Jeg strikker forferdelig stramt, så jeg gikk opp et par str. i forhold til oppskriften). Brukte ca.200g garn (ble igjen drøyt et halvt nøste etter montering.)

Teppet er strikket til en venninne som fikk en skjønn liten jente nå i begynnelsen av desember! Hun er ikke så glad i rosa (så da får jeg bare håpe at noen snart får en jente og kan få det rosa teppet jeg også har påbegynt! ;) ) så derfor strikket jeg et teppe i offwhite til henne. Det er strikket på rundpinnestr. 2,5 med 350gram bomullsgarn fra Sandnesgarn. Mønsteret er hentet fra Dalegarnhefte nr.164. Design nr.5 av Kari Haugen. Egentlig skal teppet strikkes i babyull, men jeg liker bedre å strikke med bomullstråd...Mønsteret er ett jeg har brukt flere ganger, og har blitt veldig glad i! Det er en fryd å strikke, for med så tynne pinner og solid/stabil tråd blir det både jevnt og tett - aller helst liker jeg pinnestr.2, for det blir enda mindre og nettere!! Akkurat som jeg vil ha det! *knis*

7 kommentarer:

Heidi sa...

WOW så flink du er til å strikke Heidi. Er det noe jeg ikke kan så er det desverre det. Men skulle gjerne ha kunnet da det er så masse fint man kan lage. Får nok bare holde meg til kortene jeg.
Håper dere har hatt en fin jul? August er bare så nydelig der han sitter i nystrikket genser. FOR en hjerteknuser han er! Skal sende deg en mail så snart jeg få satt meg ned i fred og ro.
Ønsker dere et godt nyttår i samme slengen. Her ble det sent og Martine sovnet ikke før klokka halv tre i natt.

Klemmer fra
Heidi

Linn Hege sa...

Jeg likte så godt den genseren, kanskje du ville ha scanent den og sendt den til meg på mail hvis har mulighet??
ER ferdig med den stripete nå, har bare halsen igjen, så tror jeg må få et nytt prosjekt.

Og teppet var nydelig, men det er jo ditt spesialitet!

guttem@mm@ sa...

Åh, så flink du er! Skulle ønske jeg kunne strikke jeg!

Ha en super onsdag!

Hilsen Britt Heidi
britt-heidi@norblogg.net

guttem@mm@ sa...

eh... bruker ikke google-kontoen min så hvis du vil tittte inn i min blogg er adressen:
britt-heidi.norblogg.net

Heidi sa...

Hei vennen

Det ligger en aldri så liten foto utfordring til deg i bloggen min

Klemmer fra
Heidi

Heidi sa...

Tuuuusen takk for koselige kommentarer og hilsener jenter! Er så gøy å få tilbakemelding på arbeidet en gjør! :D
Har fått skikkelig strikkedilla, så det blir nok flere skrytebilder fremover ;P hehe!! :D

anne marie sa...

Kjempeflott genser! Ser ingen skjønnhetsfeil noen plass (og det er sikkert fordi det ikke er noen der:))
Og teppet ditt må være et av de fineste jeg noen gang har sett. Det var aldeles nydelig♥ Så flink du er:)

Related Posts with Thumbnails