tirsdag 12. august 2008

Babyteppe i tovet ull


Her er teppet i tovet ull som nå skal under nålen for å få mønster! Teppet er strikket med Tove Garn fra Sandnes Garn . Mønsteret er å finne i heftet Toving - Tema 11. Det er strikket med pinnestr.: 4 .Strikkefasthet: 20 = 10 cm Størrelse etter toving ca 70 x 80 cm .
Teknikken med toving var så gøyal, at jeg har planer om å strikke et slumreteppe og noen gøyale høner fra samme heftet i vinter. Så får vi se hva jeg rekker!

7 kommentarer:

Heidi sa...

Så flink du er. Misunner alle som klarer å trylle fram slike underverker. Nydelige farger.

Klem fra
Heidi

Heidi sa...

Tusen takk for det Heidi!! Er ikke spesielt strikkekyndig - men det viktigste er vel å kose seg med det! Jeg koser meg fælt med kortlagingen også - selv om jeg ikke er spesielt flink..trøster meg med at øvelse gjør mester!! ;)

Linn Hege sa...

Du minner meg på at jeg bør lete frem teppet igjen, tror ikke jeg er ferdig med mer enn 5-6 lapper....men dette er jo perfekt høst/vinter arbeid!
Så får vi se hvem som kan bruke det når det blir ferdig!

Heidi sa...

Helt klart Linn Hege! PERFEKT høst/vinterarbeid...det går jo kjempefort unna når en først setter seg ned også - når en strikker med så "store" pinner! :) Går litt tregere med de teppene jeg strikker på nå, bommulstråd med pinnestr. 2 og 2,5!! ;)

Heidi sa...

bomullstråd ja...ikke bommul... *knis*

pinnemor sa...

Kjempefint teppe og kjempefine farger!! :o) Har du nålfiltet det?
Tror jeg har sett den katalogen du har det fra - masse fint der!!

Jeg planlegger å sette i gang med et vognteppe som jeg skal tove.

Har du montert lappene sånn at strikkingen går samme vei - eller motsatt vei på annenhver lapp? (Skjønte du hva jeg mente?)
Jeg vet har sett det et sted, og lurer litt på om det ble gjort for at teppet skulle holde formen bedre...Ikke helt sikker, men det var det jeg tenkte i alle fall.
- Men så har jeg også lest at strikkingen tover mer i høyden enn i bredden, så det er lurt å strikke lappene litt høyere enn de er brede. Har du noen erfaring med det?
Strikket du disse lappene helt kvadratiske eller var de litt høyere enn de var brede?

anne marie sa...

Så fint og koselig teppe:)

Related Posts with Thumbnails