onsdag 13. januar 2010

Småmonstre....

Da var endelig førsteutgaven/prøvekluten ferdig! Jammen tok det sin tid! Mest grunnet garnmangel da..jeg gikk stadig tom for garn - enda jeg egentlig hadde kjøpt inn rikelig i forhold til oppskriften...Har strikket den ganske stor - så August kan ha den en stund! Greit bruksbukse til barnehage/under dress etc..
Gleder meg til å prøve den på ham senere i dag! :)
Mønster fant jeg i duBedåres blogg (Hun er skikkelig flink - og har en veldig inspirerende blogg!)... og med litt netthjelp fra Linn Hege så fikk jeg knotet meg igjennom maskestingene også..det var egentlig det verste med hele arbeidet - det er søren meg ikke spesielt enkelt å få maskesting pene...innbiller meg at det er enda vanskeligere når kontrasten er så stor (hvitt på rødt etc.)..men det kommer sikkert av at jeg ikke har gjort det før og ergo ikke er spesielt flink!
Øvelse gjør mester, og det blir nok flere sånne bukser etterhvert! Lillesøster må jo få seg en også! :)
Brukte Dalegarn - Falk i fargene: 6027 - mørk turkis og 6215 (tror jeg) lys turkis. I tillegg brukte jeg litt rødt og hvitt Falk til munn, tenner og øyne. Pupillene ble brodert på med 2tråder av Alfagarn - sort. Det er litt tykkere og ga en litt stilig effekt syns jeg! :)

Ps! Buksen er ikke vasket eller dampet....så overse rynker og ujevnheter her og der! ;)

2 kommentarer:

Tove sa...

Så kjekt at du fann bloggen min! Her er oppskrifta på lommetøflene eg strikka:

Oppskrift på lommetøfler;

Det er brukt garn som passer til pinne nr. 4.
Hele arbeidet strikkes fram og tilbake.
Legg opp 5 masker, strikk 6 pinner.
Fortsett, men øk 1 maske i begynnelsen av hver pinne til det er 22 masker.
På neste pinne økes det i hver maske (fremste og bakerste maskeledd) = 44 masker.
Strikk videre 15 cm vrangbordstrikk med 2r, 2vr.
Strikk så 2 og 2 masker sammen til det er 22 masker. Fortsett med å felle 1 maske i begynnelsen av hver pinnne til det er igjen 5 masker.
Strikk 6 pinner og fell av.
Brett arbeidet og sy sammen de smale remsene og sidene på vrangbordstrikken. Det ser nå ut som en liten veske, men den er veldig tøyelig og passer godt på foten.
Pyntes etter smak og behag!!

44 maskar er til vaksen fot, str. 36-37. Til desse små hadde eg ein del færre maskar. Må berre prøve deg fram.

Utruleg fin bukse, forresten!!!

Heidi sa...

Du er bare helt RÅ på strikking Heidi og jeg er så misunnelig på den ferdigheten der. Skulle ønske det var jeg som kunne trylle fram slike kreasjoner. Kjempelekker bukse.
Håper alt går bra med deg og gullungene. Skal prøve å få skrevet til deg igjen om ikke så lenge - dagene bare flyr og akkurat nå føler jeg studiet er iferd med å sluke hele meg

Klemmer fra
Heidi

Related Posts with Thumbnails